Arhitectura sufletului

Arhitectura sufletului\ Ca psiholog ai acces în sufletul persoanei care alege să vină să depăşească anumite etape dificile din propria viaţă. Având ca fundament relaţia terapeutică, începi o călătorie în profunzimea gândurilor, trăirilor, a tot ce este cel/cea din faţa ta. Câteodată ai sentimentul că faci o călătorie spre centrul pământului şi trebuie să treci de toate substraturile pentru a ajunge la nucleu. În această călătorie culegi foarte multe informaţii, descoperi scheme învechite, care nu mai sunt de folos, găseşti resurse de care clientul nici nu ştia că există. Mereu m-am gândit că interiorul unei persoane se aseamănă cu un templu care are numeroase încăperi, plin de mister şi de comori ascunse. Şi cum orice construcţie este creată de o minte ingenioasă, mi-a venit în conştiinţă ideea că terapeutul este „designerul de interior” şi clientul este „arhitectul”.

De regulă, arhitectul este cel care face legătura între beneficiar, cel care construieşte şi alţi specialişti care sunt implicaţi în realizarea unei construcţii şi de asemenea, este responsabil de calitatea a ceea ce se realizează. Transmutând această definiţie pe tărâm psihologic, terapeutul este cel care aduce un suflu nou, care analizează interiorul şi împreună cu clientul încep redecorarea.

Când eşti cu adevărat decis că vrei să faci schimbări, angajezi cu „designer de interior” şi te apuci de redecorat, de pus la pământ pereţi şi de creat noi conexiuni şi căi de comunicare.

Visează-ţi povestea cu curaj!

Cu drag,

Psiholog Lavinia Gîtlan

Acest articol a apărut prima oară aici.