Tu știi cine ești?

Tu știi cine ești?<<O femeie aflata in coma era pe punctul de a muri. Dintr-o data, ea s-a simtit ridicata la cer si s-a trezit in fata Scaunului Judecatii de Apoi.

– Cine esti? a intrebat-o o Voce.

– Sunt sotia primarului, a raspuns ea.

– Nu te-am intrebat a cui sotie esti, ci cine esti tu?

– Sunt mama a patru copii.

– Nu te-am intrebat a cui mama esti, ci cine esti tu?

– Sunt invatatoare.

– Nu te-am intrebat ce profesie ai, ci cine esti tu?

Si dialogul a continuat in acelasi fel. Orice ar fi raspuns femeia, cuvintele ei nu pareau sa raspunda la intrebarea: Cine esti tu?”

– Sunt crestina.

– Nu te-am intrebat care este religia ta, ci cine esti tu.

– Sunt cea care a fost la biserica in fiecare zi si le-a dat de pomana ceIor sarmani.

– Nu te-am intrebat ce ai facut, ci cine esti tu.

In mod evident, ea nu a trecut de examen, caci a fost trimisa inapoi pe pamant. Cand s-a trezit din coma, femeia s-a decis sa afle cine este. Si astfel, intreaga ei viata s-a schimbat.

Datoria voastra este sa fiti. Nu sa fiti cineva, nici sa nu fiti nimic – caci asa se nasc lacomia si ambitiile; nu sa fiti cutare sau cutare – caci asa deveniti conditionati; ci pur si simplu sa fiti.>>

Anthony de Mello

Cine esti tu? Cine sunt eu? Stiu ca ceea ce iti doresti nu este sa te schimbi tu, ci sa se schimbe toti ceilalti. Ei trebuie sa se schimbe pentru ca tu sa ai o viata perfecta. Insa lumea a fost creata sa functioneze altfel. Ma refer aici la acea lume in care am vrea sa traim, unde anumite concepte sociale sau credinte invechite nu isi au locul, unde frumusetea de a trai si iubirea se manifesta in viata fiecaruia. Schimbarea vine din interiorul tau, nu astepta ca celalalt sa faca o schimbare pentru ca in viata ta sa se produca modificari. Vei observa ca asteptarea este in zadar. Riscurile și schimbările nu pot fi evitate, întrucât fac parte integrantă din însăși natura vieții. Schimbarea este posibila si poate fi dificila sau usoara. Depinde in mare masura de tine. Constientizeaza fiecare efort pe care il faci si fii mandru de el. Este un pas inainte catre aflarea raspunsului la intrebarea „cine sunt eu?”

Daca iubesti sa explorezi frumusetile mintii umane, a sinelui, daca iti pui intrebari sau daca esti in cautare de tine, de oameni, de iubire sunt incantata sa fiu ghidul tau si sa te conduc spre universul a ceea ce esti TU.

„Nu uita cine esti in momentul in care esti inconjurat de ceea ce nu esti.”